Gefeliciteerd! U heeft een prachtig sieraad gekocht met één of meerdere parels!


Parels zijn een natuurproduct en bijna geen enkele parel ziet er hetzelfde uit. In de ene parel zal een deukje zitten, op de andere zit er een vlekje en als u bijvoorbeeld twee blauwe parels koopt dan kan het zijn dat ze net iets van kleur verschillen. Maar als u oorbellen heeft besteld dan zullen wij er alles aan doen om twee parels te zoeken die het meest op elkaar lijken wat grote en kleur betreft.

Wij krijgen regelmatig de vraag of onze parels wel echt zijn want in de natuur zijn de kleuren die wij aanbieden niet te vinden. Dat klopt en wij leggen u graag uit hoe onze parels aan deze verschillende kleuren komen. In de natuur worden over het algemeen de volgende kleuren gevonden: wit, crème, bepaalde kleur roze en paars en zwart. Parels die in de natuur worden gevonden zijn erg zeldzaam en daardoor onbetaalbaar. Daarom verkopen wij gekweekte parels. Deze parels krijgen hun kleur omdat ze in hun laatste fase van hun groeiproces een kleurstof toegediend krijgen en zo leggen ze een gekleurde laag om de parel heen. Het zijn dus echte gekweekte parels en als u de parels even tegen elkaar wrijft of tegen uw tanden aan wrijft, dan voelen de parels een beetje ruw aan. Nep parels zijn helemaal glad en geven totaal geen weerstand. Heeft u het al eens getest?


Wij kunnen ons voorstellen dat u erg trots bent op uw nieuwe parelsieraad en dat u erg zuinig mee om wilt gaan. Maar wat kunt u allemaal doen om de parelsieraden mooi te houden? Wij geven u graag de volgende adviezen:

 • U gaat schoonmaken: wij adviseren u om uw parelsieraden af te doen en niet in contact te laten komen met schoonmaakmiddelen. Deze schoonmaakmiddelen kunnen uw sieraad aantasten en dan kan alles erg mat uit gaan zien. Een parel is een natuurproduct en heeft een natuurlijke schoonheid. Deze parel kan er dan anders uit gaan zien.
 • U gaat douchen: wij adviseren u om uw parelsieraden af te doen en niet in contact te laten komen met shampoo, douchegel of andere producten die u onder de douche gaat gebruiken. Deze middelen zijn ontvettend en zullen daarom ook invloed hebben op uw sieraad. Doe uw sieraden af en dit geldt voor alle sieraden!
 • U gaat zwemmen: wij adviseren u om alle parelsieraden af te doen als u gaat zwemmen. In het zwemwater van een zwembad zitten chemicaliën en chloor en dit kan uw sieraad en parel aantasten. Ook in de zee raden wij u dit af. De parels zijn namelijk zoetwaterparels en kunnen door het zoute water ook aangetast worden.
 • U wilt zich in smeren: wij adviseren u om alle parelsieraden af te doen als u bijvoorbeeld uw handen in wilt smeren of uw lichaam met een bodylotion in wilt smeren. De parelsieraden kunnen aangetast worden door de crème of de bodylotion omdat er vaak parfumstoffen in zitten en deze kunnen de parelsieraden aantasten. Ook kan er dan crème of bodylotion tussen een sieraad en een parel gaan zitten en dit is dan niet goed te reinigen. Wacht even een half uur voor u uw sieraden weer om doet.
 • U wilt parfum op doen: de parfumstoffen kunnen uw sieraad en parel aantasten en daarom adviseren wij u, om uw sieraden af te doen als u parfum gaat spuiten. Na een half uur kunt u uw sieraden weer om doen.
 • Parels kunnen uitdrogen. Door de talg op uw huid worden ze eigenlijk door u zelf al wat onderhouden en daarom is het verstandig om parels regelmatig te dragen. Mocht u ze niet dragen, verzorg de parels dan regelmatig. Neem daarvoor een vochtige doek met een klein beetje olijfolie en smeer ze er lekker mee in. Zo worden ze gepoetst en drogen de parels niet zo snel uit.

  Wat wij u ook nog mee willen geven is het volgende: bijna al onze zilveren ringen zijn verstelbaar maar zijn er niet voor gemaakt om heel veel versteld te worden. Als u uw ring heel veel versteld, dan kan het zilver zwakker worden. Daardoor kan een ring soms breken en dat zou zonde zijn!

  Pearl4perfection zal bovenstaande uitleg altijd meesturen met alle bestellingen en u bent zelf verantwoordelijk voor het onderhouden van uw parelsieraad als u uw parelsieraad heeft ontvangen!

  Wij wensen u veel plezier met uw aankoop en heeft u nog vragen dan horen wij dit graag van u. U kunt ons bereiken via onze chat (ook als wij offline zijn dan krijgen wij uw bericht binnen) maar ook via Facebook zijn wij bereikbaar. Mocht u echter een voorkeur hebben voor e-mail dan kunt u ons mailen op klantenservice@pearl4perfection.nl